Hoppa till sidans innehåll

Notiser 2004-2005


Notiser från divisionsspelet återfinns efter övriga notiser.  


050318 Vårserien

Vårserien färdigspelad

2005 Dahlberg Carlsson VårserienBåde lag Dahlberg (övre raden) och lag Carlsson (nedre raden) var som synes fyllda av tillförsikt inför finalen i vårseriens grupp A. Det blev också en mycket jämn och välspelad final. Inför sista omgången ledde Dahlberg med en poäng och hade ett väl garderat bo med två poängstenar inne inför Tomas Carlssons två sista stenar. Tomas reducerade med sin första dragning till en sten, som Claes garderade upp ytterligare. Återstod för Carlsson endast en liten lucka för en mycket svår vick in på Dahlbergs skotte, vilket sånär hade lyckats. Slutresultatet 7-5 till Lag Dahlberg. Trea i A-gruppen kom Wildhog efter seger över Mixed CS.  
   I grupp B vann VSOP finalen på w.o. över lag Mattsson. Dessa två lag får sällskap upp i grupp A av lag Johansson som i sin tur fick w.o. mot M-Invest.
   Lite mer dramatik blev det i grupp C vars båda finallag ses ladda till höger. Nu blev finalen en ganska lätt affär för lag Glidarna, 9-2 skrevs siffrorna mot lag Bradford som saknade sin skipper Peter Bradford. Det innebar att Glidarna förblev obesegrade i grupp C och kan se tillbaka på en mycket bra säsong - de har ju också kvalificerat sig för spel i division 3 nästa år. Jämnare än finalen blev matchen om tredje plats och uppflyttning. Mätning på sista stenen visade att det blev lag Mörkö Tigers som besegrade Cur-Lingsten med 6-4.
   Nu ska sägas att det inte är alldeles säkert att upp- och nedflyttningarna i vår klubbserie kommer att bli just så många som vi har kalkylerat med. Det är ju inte säkert att nästa års serie kommer att innehålla precis samma 27 lag som årets vårserie. Men det får bli nästa års huvudbry för tävlingskommittén, som härmed tackar för i år.


050309 KM figur

2005 Tomas Fristedt KM FigurTomas tog trippeln

Tomas Fristedt är säsongens obestridligt meste mästare i och med att han tog hem även KM figur, efter att tidigare ha vunnit både 2-manna och lag.
   Turneringen var rekordjämn och segern satt långt inne. Efter hälften av de åtta omgångarna hade Jonas Nordin ryckt åt sig en knapp ledning före ett koppel av jagande konkurrenter. Den ledningen höll han fram till den näst sista uppgiften, inläggning genom port. På den allt mer svårbemästrade isen var det Tomas Fristedt som bäst kunde hålla ordning på curl och fart.  
   Inför den sista uppgiften delade så Tomas ledningen med Claes Dahlberg. Där tog Tomas tre säkra ettor, medan Claes gick lite mer på offensiven. Det lönade sig inte den här gången, även om några av missarna var hårfina.
   Fritte gladde sig speciellt åt att ha lyckats vinna trots ett så utmärkt startfält, förmodligen det starkaste någonsin sedan SCK började spela KM i figur. "Alla de bästa var med - för att sabba min trippel!" sa Fritte efteråt. Men det gick alltså inte.
   Claes Dahlberg kom tvåa och tredjeplatsen kneps av Jonas Nordin efter särspel mot Patrik Sipinen.


050228 KM lag

Dahlberg detroniserade, Sippan segrare

Kent Åberg, Patrik Sipinen, Tomas Fristedt och Peter Johansson - där har ni årets klubbmästare. De bistods förresten av Guy Johansson i första matchen. Lag Sippan är för övrigt vårt division 3-lag Holmberg, fast utan Holmberg...
   I finalen besegrades lag Botvid mycket lätt med 7-0. Matchen avgjordes i femte omgången då Botvid hade ett fyra-tempo och vissa förhoppningar att komma in i matchen. Men Kent Åberg dödade såväl dessa som finalen med en perfekt dragning och frysning mot skotten med sin sista sten.
   Det här var Kents första klubbmästartitel, medan Peter och Patrik vann KM 2-manna ifjol. Tomas Fristedt däremot har väl tappat räkningen på sina titlar. Han har ju vunnit många gånger tillsammans med Lag Dahlberg, senast i fjol, och vann dessutom även KM för tvåmanna i våras. "Nu siktar jag på trippeln", deklarerade Fritte efter matchen, "när kan man anmäla sig till figur-KM?"
   För laget återstår en viktig uppgift innan säsongen är över: att kvalificera sig för division 2 till nästa år. Man leder sin division 3-serie med ett sammandrag kvar, två lag går upp.
   Lag Botvid besegrade i semi flerfaldiga och regerande mästarna lag Dahlberg, trots underläge matchen igenom. En trea i sista omgången vänden på steken, men tog tydligen musten ur Botvid? I finalen stod de i alla fall inte att känna igen. Lag Dahlberg slutade nu på tredje plats och fyra kom lag Bradford.


050215 DM yngre juniorer

Lag Holm, Silverstenen, blev distriktsmästare

Vid junior-DM för Mälardalen som spelades i Södertälje 11-13 februari deltog totalt åtta lag varav två från Södertälje, Österlund och Gustafsson. Efter mycket hårt slit stog det dock klart att båda hamnade utanför pallen.
   På första plats kom Silverstenens Lag Holm som i finalen slog Lag Stein från Sundbyberg. Tredjeplatsen knep Lag Teljfors från Sundbyberg som slog vårat stora hopp Lag Österlund efter en hård och rolig match. Men oavsett vilken placering man kom på så var alla glada och hade en jätterolig helg tillsammans.


050211 Ett brev från Björn Brandberg

Hej curlare!

Lite bakgrund... Jag bor i Falmouth ute på Cape Cod (Massachussetts, USA) och går på high school. Jag går sista året och är senior. Mina betyg kan dock inte raknas och jag måste gå mitt sista år även i sverige. Jag har spelat i skolans fotbollslag (soccer) under hösten och nu så spelar jag curling i Cape Cod Curling Club. Klubben kan jämforas med våran klubb, 3 banor och en gemytlig stämning. Jag bor hos Tony och Mary Colacchio och deras son Alex. De spelar alla curling och Tony är ordförande i klubben.

Som ni kanske vet så kom grabbarna från Sverige över i fem dagar och de var med och spelade i Cape Cod Junior Bonspeil som de vann lätt. Två bodde hemma hos mig och tre bodde hos grannarna bredvid. Vi hade en otroligt rolig helg och stämningen var på topp.
   Curlingen fortsätter till i början av april. I vår kommer jag att försöka att komma in i tennislaget. Jag har ett fantastiskt år här i USA. Trevliga människor, skolan går bra och curlingen ar rolig. Jag kommer hem i sommar.
   Ni kan gå in på min hemsida för mer info. Nu måste jag kila, ska iväg och spela curling.

Med vänliga hälsningar
Björn Brandberg

 


050201 Curlingturnering

Lag Skogshöjd vann i Cape Cod!

Olof Esbjörnsson, Henrik Ekblad, Axel Österlund, Martin Persson och Peder Folke vann en internationell juniorturnering i USA. 


050127 Rullstolscurling

Besvikna fyror ganska nöjda

Tre dagar efter finaldagen i VM har vår besvikelse lagt sig, och med perspektiv på vår VM-vecka så kan vi inte vara annat än nöjda. Vår målsättning var innan att ta oss till semifinal, och därigenom säkra en OS-plats. Trots den svåraste gruppen på pappret, så tog vi oss dit genom 6 vinster, och endast en förlust. Efter riktigt toppspel slog vi bl.a. världsmästarna från 2003, Canada, och även 2002 års mästare Schweiz. Fem kvällar i rad kunde vi mycket nöjda konstatera, att det är mycket roligare att vinna än förlora.
   Den stora plumpen för oss blev klara förluster i både semi och match om tredjepris, där vi inte alls kom upp till den spelnivå vi haft tidigare under veckan. Varför vet vi inte riktigt, men vi spelade helt enkelt inte bra, och har inga bortförklaringar. Vi får försöka analysera och ta nya tag.
   Nu har vi ett fantastiskt roligt år framför oss, som avslutas med Paralympics i Turin i mars 2006. Med kraftigt ökad träningsdos, och planerat internationellt matchutbyte, kommer detta att bli vår största satsning hittills. Vår besvikelse har blivit till tändvätska, curling är kul, och vi är revanschsugna. Turin - here we come!

 


050124 Styrelsebeslut

Förslagslåda

En förslagslåda har satts upp bredvid dörren till lilla kontoret. Där är alla medlemmar välkomna att lämna in idéer, förslag och synpunkter. Styrelsen kommer att ta del av och ta ställning till alla förslag som lämnas in. Tänk till, tyck till!


050120 Curlingturnering

Lag Dahlberg trea i Uppsala

Lag Dahlberg (Claes Dahlberg, Anders Larsson, Peter Söderberg, Tommy Lindgren) deltog i Guldäpplet i Uppsala 15-16 januari. En tävling med traditioner som avgjordes för 35:e gången och omfattade 12 lag. Södertäljecurlarna lyckades komma 3:a efter tre vinster och en förlust.
   Det är en mycket välordnad och rolig turnering. Det vore kul om flera lag från klubben kunde ställa upp nästa år i denna lite annorlunda tävling. Uppsala har ingen egen curling-hall så man spelade i en ishockey-hall där man fått till sex banor med iskvalité därefter. I övrigt mycket trevligt och socialt både på och utanför isen.


050113 Rullstolscurling

Södertälje representerar Sverige i VM

I helgen invigs VM i rullstolscurling i Glasgow, och Sverige representeras av vårt rullstolsgäng från Södertälje. I en vecka skall 16 länder göra upp om medaljer, men även om 8 platser till OS i Turin 2006. Förra årets VM och årets funkar som kvalomgångar till OS, och med Sveriges sjundeplats förra året, kan det visa sig bli svårt att ta sig OS. Men det är kul när det är svårt, och Sverige har tagit sig till semi tre gånger tidigare så vi är fulla av optimism.


050104 Styrelsebeslut

Södertälje Curlingklubb stödjer offren i Sydostasien

När vi tar del av det fruktansvärda som hänt i Sydostasien ter sig våra vardagsproblem tämligen små och betydelselösa. Hur vi lyckas på Curling-isen saknar än mindre betydelse. Man får sig återigen en tankeställare och påminns om att det finns viktigare värden såsom att träffa lagkamrater, göra något kul tillsammans, kämpa väl och kunna glädjas åt varandra.
   Vi i styrelsen har beslutat att Södertälje Curlingklubb skänker 5.000:- till Läkare Utan Gränser.

Claes Dahlberg
Ordförande


041226 Hemsidan

De skrev...

Vem skriver det som står på hemsidan?
   Tro inte att det är webmastern som skriver all text. Hemsidan skulle inte fungera om inte medlemmarna hjälpte till. Under hösten har Håkan Sjödin, Claes Dahlberg, Lars Holmberg, Curt Jönsson och Anders Larsson alla bidragit med texter, framför allt rapporter från divisionsspelet. Och så måste det fortsätta att fungera om hemsidan ska kunna hållas aktuell och fräsch även i framtiden.
   Hjälp till du också, närhelst du har något att berätta som är av intresse för klubbens medlemmar. Mejla till webmaster.


2004 Botvid Höstserien041217 Höstserien

Botvid vann A-gruppen

Efter en spännande final mot Mixed CS stod lag Botvid som segrare i A-gruppens slutspel. I sista omgången behövde Mixed stjäla, men Botvid höll rent i mitten och Jonas Nordin, Botvidskipper för kvällen (Botvids alla sex spelare turas om att spela fyra), behövde till slut aldrig lägga sin sista sten.

 

B-gruppen vanns som väntat av lag Carlsson. Finalmotståndarna Birdie Num-Num hade visserligen besegrat Carlsson i serien, men i finalen visade Carlsson var skåpet ska stå. Med finalplatsen tar sig Birdie för första gången upp i grupp A. Starkt jobbat, det ska bli spännande att se hur långt de räcker där.

 

De klaraste finalfavoriterna torde ha varit M-Invest i C-gruppen. Men Svärmorsdrömmar höll emot ända in åttonde omgången. "Alltid skönt att avgöra med sista stenen", tyckte Micke Rydén (årets värvning i klubbserien?) om sin avslutande utslagning. 


2004 Fristedt Schäf KM Tvåmanna041205 KM 2-manna

Fristedt/Schäf klubbmästare

Tomas Fristedt och Sverker Schäf vann KM 2-manna. En avslutande förlust mot Engström/Kentrschynskyj höll på att ställa till det, men samtidigt nådde Tomas och Christoffer Carlsson bara oavgjort mot fjolårsmästarna Johansson/Sipinen efter en avslutande centimeterdragning av Patrik Sipinen. 
   Därmed vann Fristedt/Schäf mästerskapet på inbördes möte mot Carlsson/Carlsson. Med en poäng mindre upprepade Engström/Kentrschynskyj tredjeplatsen från i fjol.

 

"Skitkul", tyckte Sverker, "vilken tur att Fritte ringde och ville spela!" Tomas Fristedt var som synes lika belåten han.


041117 Skippermöte

Kylsystemet läcker

Skippermötet onsdag 17/11 kan ha varit det mest välbesökta någonsin. Femton medlemmar hade infunnit sig. Ordförande Claes Dahlberg informerade bland annat om att det finns en läcka i kylsystemet under curlingisen. Man kommer att fortsätta arbetet med att försöka avgränsa läckan. Förhoppningsvis kan vi klara hela säsongen utan större ingrepp om inte saltlösningen börjar komma upp genom isen.

Matchklockan återinförs

Mötet diskuterade bland annat problemet med långsamt spel. Alla lag måste skärpa sig. Var färdig vid hacket när motståndarens sten stannat! Och ett lag har inte fyra skippers, bara en plus en viceskipper!
   Det händer också att det lag som är satt som banvärdar inte kommer till spel. Det är viktigt att lagledaren i så fall meddelar detta, förslagsvis till något annat lag som spelar samma tid. De lag som väntar på spel bör också vara uppmärksamma på om det verkar som om banvärdarna inte tänker dyka upp, och i så fall sätta igång att göra banorna färdiga för spel.
   För den händelse att vissa matcher ändå drar ut på tiden återinförs till i vår också matchklockan. Klockan 19.30 resp 21.45 ringer banvärdarna i klockan ovanför dörren till omklädningsrummet. Klockringningen signalerar att alla lag får spela klar den omgång de är inne i, plus två omgångar till. (Dock högst åtta omgångar sammanlagt, precis som förr.)
   En annan sak som diskuterades var att höja poängstraffet till två poäng för lag som kommer till spel med bara tre spelare. Det ansågs vara en fördel att spela på tre, i synnerhet i lägre serier. Tävlingskommittén tar sig en funderare på den saken, och återkommer.

Figurspel och pebblingskurs

Tomas Carlsson aviserade att en inbjudan kommer att gå ut till i första hand nya lag som behöver lära sig preparera banorna, och andra saker som har med hallen och matcherna att göra. Även en del taktiska finesser utlovas.
   Någon helg i mitten av december kommer tävlingskommittén också att bjuda in till figurspel för alla intresserade.
 

 

Divisionsspelet 2004 - 2005

050331 div 3

Andersson tvåa, Holmberg trea

Inför det sista sammandraget i division 3A hade lag Tomas Andersson vissa förhoppningar att kunna kvalificera sig för spel i tvåan. Men efter en inledande förlust mot lag Bergman, Amatörföreningen, såg det mörkt ut. Efter seger i nästa omgång var man i den sista matchen tvungna att besegra Malmström, Djursholm, satidigt som Silverstenens lag Annika Larsson skulle tappa poäng mot lag Spira, Sundbyberg. Salalaget såg ut att ha den lättaste uppgiften, men förlorade klart. Samtidigt tog Andersson en hårfin 9-8-seger vilket räckte till andra plats i tabellen och uppflyttning. Grattis!
    Lag Christoffer Carlsson gjorde en uppryckning efter det mindre lyckade andra sammandraget och klättrade via två segrar till sjunde plats i tabellen.
    Det södertäljelag som hade det bäst förspänt inför sammandraget var lag Holmberg i division 3B. En inledande förlust mot Amatörföreningens lag Rönn försämrade situationen, men ändå hade grabbarna det hela i egna händer inför den sista matchen mot Forsberg, Amatörföreningen. Där gjorde laget, enligt egen utsago, sin med marginal sämsta match under säsongen. "Vi hade ingen aning om att vi kunde spela så dåligt", som Tomas Fristedt uttryckte saken. Nu slutade man på delad tredje plats. Det finns en avlägsen möjlighet att det räcker till en särspelsmatch om uppflyttning i höst, men den chansen är som sagt avlägsen.
    Lag Leif Ohlsson tog i samma serie en seger och slutade på nionde plats. Huruvida det räcker för att hänga kvar i trean vet vi inte då detta beror på resultaten högre upp i seriesystemet.


050224 div 4

Glidarna gled upp

I det sista sammandraget i division 4B räknade lag Glidarna med att behöva ta fullt för att ha chansen att klättra i seriesystemet. Nu visade det sig emellertid att övriga resultat gick Glidarnas väg, så en förlust i söndagens morgonmatch gjorde ingenting. Glidarna tog sex poäng denna helg, kom tvåa i serien och är kvalificerade till division tre. Grattis! I laget ingick Johan Olsson, Kjell Eckervig, Stefan Sjödin, Sven Dzoic och skipper Håkan Sjödin.
   Lag Österlund avslutade serien på ett strålande sätt. Efter att tidigare bara tagit en poäng, tappade man i detta sammandrag bara en poäng! Bland annat besegrade man Amatörföreningens lag Hult, vilket var ett av de resultat som krävdes för att Glidarna skulle gå upp.
    I division 4a åkte Lag Ohlsson till Sala för att ta 4 poäng, det var de tvungna till om de skulle ha en chans att gå upp, med hjälp från andra lag. Mot Västerås var man i 5-2-ledning och spelade bra, men orkade inte hålla ihop säcken - förlust. Man mötte Uppsala i andra match, de kom från storvinst över Djursholm och satt i pausen och gjorde upp vidare planer för lätt vinst över lag Ohlsson från Södertälje, men tji fick de in till 7:e och lika. Länge låg Ohlsson med skotte i sista omgången, men i sista sten knackade Uppsala fram en tursten 5 cm och vann matchen.
   "Vi i lag Ohlsson räckte inte ända fram", summerade Curt Jönsson division 4-säsongen. (Lag Svärmorsdrömmar hade strukit sig och kom inte till spel i Sala, fick inte ihop lag.)
    Noterbart är att båda division 4-serierna vanns av uppsalalag, och även ett västeråslag har chansen att gå upp via kommande särspel.


050220 div 2

Silver till lag Dahlberg

När division 2 avgjordes i Sundbyberg hade lag Dahlberg inför sista omgången ett gyllene tillfälle att knipa silvret. Det räckte med att spela oavgjort mot lag Johnsson, Djursholm. Det gick dock inte alls, och det såg ut som om silvrerpengen hade glidit laget ur händerna. Men sedan gick resultaten i de sista matcherna rätt väg, och Lag Dahlberg kom på andra plats i division 2. Ett mycket bra facit, som dock inte räcker för uppflyttning såvida inte lag drar sig ur högre upp i seriesystemet.
   För lag Skogshöjd blev årets divisionsspel en stor besvikelse. Det började annars bra på lördagen med en poäng mot starka lag Åkerblom, Djursholm. Men förlust i den därpå följande matchen innebar ridå ned för det unga södertäljelaget. När man sedan avslutade serien med att besegra ännu yngre lag Jonathan Holm, Silverstenen, innebar det att av seriens tre juniorlag ramlade två ur.
   Lag Botvid inledde med att med Gunnar Lindqvist vid rodret besegra Johnsson, Djursholm. Sedan tröt visst orken, och två förluster avslutade en ändå fullt godkänd premiärsäsong i division 2. Botvid placerade sig som sjua av sexton lag.
   Serien vanns av suveräna lag Julius, Sundbyberg, som inte förrän i sista matchen tappade en poäng!


050203 div 3

Holmberg och Andersson i toppform

Inför det andra sammandraget i division 3A stod vårt hopp i första hand till lag Christoffer Carlsson. Tyvärr misslyckades man totalt nu i Sundbyberg, och har plötsligt bara två lag bakom sig i tabellen.
   Istället var det lag Tomas Andersson som prickade in en formtopp och tog fullt, bl a efter en knapp seger i sista matchen mot serieledarna lag Annika Larsson, Silverstenen. Nu är det dessa två lag som slåss med lag Ohlsson, Sundbyberg, om två platser i division 2. Eftersom de andra två lagen ska möta varandra i sista sammandraget ser det bra ut för Andersson!
   I division 3B har lag Holmberg gått upp i serieledning efter en felfri insats på hemmais. Den viktiga matchen mot lag Danielsson, Stocksund, avgjordes i den sjunde omgången med en mycket svår dragning för extrapoäng av Tomas Fristedt. Den innebar en tvåpoängsledning inför sista omgången, där grabbarna höll rent i boet till seger. Även i denna serie står kampen om uppflyttningsplatser mellan tre lag, alla på fjorton poäng inför sista sammandraget.
   För lag Leif Ohlsson i samma serie gick det knackigt. Laget fick nöja sig med två poäng, och får tufft att undvika nedflyttning.


050125 div 4

Glidarna tappade på tre man

I helgen spelades det andra sammandraget för de två division 4-serierna, med två södertäljelag i varje serie.
   Lördagens spel i Sumpan började för lag Ohlssons del med en jämn match mot hemmaklubbens lag Paulina Stein. Ohlsson förlorade i sista omgången efter lika i sjunde. Den andra matchen, mot Djursholms lag Westrin fick ett liknande förlopp - jämnt i halva matchen, sen gick det utför med förlust för lag Ohlsson. Söndag blev i stället, trots att man var en man kort, en bra dag för lag Ohlsson med två vinster mot Amatörernas lag Uhlander och Sumpans lag Svenonius. Sammanlagt har Ohlsson skrapat ihop sex poäng på sex matcher men har fortfarande vissa chanser att gå upp i division 3.
   Lag Svärdomsdrömmar tog sina första poäng mot Västerås lag Pettersson - jämn match till sjunde, men Svärmorsdrömmar vann till slut. På söndagen började Svärmorsdrömmar mot Uppsalas lag På spåret, fick en trög start och orkade inte kämpa till seger utan det blev förlust, vilken senare följdes av ytterligare en.
   Division 4B spelades i Sala. Tyvärr började lördagen illa förr ungdomarna i lag Österlund. De fick lämna w.o. första matchen på grund av en missuppfattning. Andra matchen spelade de med sin vanliga offensiva stil - inga försiktigheter. De var bra med intill slutet och var tvungna att stjäla en etta för lika, men det gick inte och de förlorade 6-11. Söndagsmatchen började bra men laget förivrade sig lite på slutet och tänkte inte på försvar. Resultatet 5-5 innebar ändå lagets första pinne i dessa sammanhang.
   Lag Glidarna spelade på tre man, så man börjar med två poängs underläge. På lördagen spelades en jämn match som tyvärr förlorades med 9-7. Söndagens matcher inleddes av en oavgjord match som borde ha vunnits och i sista matchen svarade man för en otrolig vändning: från underläge 6-1 till seger 9-6 mot Djursholm. Glidarna har därmed sju poäng på fem matcher och kan ta sig upp i division tre för egen maskin.


050123 div 2

Dahlberg tvåa i division två

Det tredje seriesammandraget i division 2 avgjordes i helgen i Södertälje och avslutades med en mirakeldragning av Claes Dahlberg. "Det svettigaste jag sett på länge", kommenterade trean och skippern Tomas Carlsson den stenen, som med halvannan centimeter tillgodo förde upp lag Dahlberg på andra plats i tabellen. Sex poäng på fyra matcher blev helgens resultat, och nu har man bara redan klara seriesegrarna lag Julius, Sundbyberg före sig. Det här sammandraget kompletterades trion Dahlberg, Carlsson, Schäf av "gamle" vapendragaren Tomas Fristedt.
   Sämre gick det för vårt unga lag Skogshöjd som fick nöja sig med en seger och därmed ligger sist i tabellen. Den enda trösten är väl att det gick lika illa för de flesta övriga bottenlag. På fem poäng ligger Skogshöjd en poäng efter en kvartett av lag, och ytterligare två lag har åtta poäng. Minst tre lag åker ur.
   Lag Botvid stod "som vanligt" för två segrar och har med tretton poäng placerat sig i ett ingenmansland mitt i tabellen - på sjunde plats, närmare bestämt.


041213 div 4

Blandade resultat för Södertälje när division 4 startade

Nu har också division 4 glidit igång. Det första sammandraget ägde rum i Stocksund. På lördagen var det lag Lars Ohlsson och lag Svärmorsdrömmar som representerade Södertälje i division 4A. Dessa två lag möttes i första matchen och efter en jämn början tog lag Ohlsson kommandot och stod till slut som segrare.
   I nästa omgång ställdes de mot lag Gustavsson, Djursholm, som kom från en förlustmatch. Ohlsson kämpade mot stenar och centimetrar, men tyvärr blev det förlust. Seriedebuterande Svärmorsdrömmar fick en olycklig start i sin andra match, kämpade sig nästan ikapp, men lyckades inte slå Sundbybergs lag Pauline Stein som blev för starka. Isen var kanonfin, så det var curlarna som inte räckte till.
   På söndagsmorgonen ställdes södertäljelagen Glidarna och Österlund mot varandra i division 4B. Den jämna drabbningen avslutades med att Österlund drog för en fyra och oavgjort i sista stenen men tyvärr blev den lite lång så lag Glidarna vann med 11-10.
   I den andra matchen vann Glidarna lätt och tyvärr förlorade lag Österlund en jämn match till. Men de spelar mycket bra, så med lite rutin blir de vårt nästa storlag i Södertälje


041201 div 3

Lag Holmberg och lag Carlson nära toppen

Med tre segrar och en förlust hakade ett nykomponerat lag Holmberg på i toppstriden i division 3B. Första matchen blev ett södertäljederby mot lag Olsson (lag Lundqvist i klubbserien) där lag Holmberg gick segrande ur striden med 11 – 4. Siffrorna var knappast rättvisa, det var en jämn och hård kamp ända in i omgång sju. Lag Olsson fick tyvärr ge vika i en spännande kamp mot lag Steijer, Haga-Marieberg där allt avgjordes i sista omgången, och sedan fick även lag Holmberg på nöten av dem med klara siffror.
   Till söndagens spel kom lag Olsson en man kort men lyckades knipa en klar seger mot lag Lindeberg, SJ. Lag Holmberg tog två enkla segrar. Summa summarum så vart det en ganska lyckad helg för södertäljelagen på kanonis i Stocksund. Lag Holmberg ligger trea och lag Olsson är på väg mot en formtopp…
   Tyvärr bjöd inte Södertälje Curlinghall på lika bra is när hälften av lagen i division 3A kom på besök. Christoffer Carlssons lag tog sex av åtta poäng, medan Lag Tomas Andersson fick nöja sig med fem poäng.
   Från varje division 3-serie flyttas två lag upp i division 2. Nästa sammandrag spelas i januari.


041121 div 2

Skogshöjd i farozonen

I division 2 fortsatte den dåliga trenden för klubbens juniorer, lag Skogshöjd. Det blev bara en seger, och efter tre poäng på åtta matcher får grabbarna nu slåss för att undvika nedflyttning.
   Lag Dahlberg förlorade den tidiga seriefinalen mot lag Julius, Sundbyberg. En fyra i den sjätte omgången avgjorde matchen till de suveräna serieledarnas fördel. Dahlberg är nu fyra poäng efter, ett försprång som nog blir svårt att hämta in med tanke på att lag Julius ännu inte tappat en poäng.
   Seriens tredje södertäljelag, Botvid, befäste sin position som stabilt mittenlag. Fyra poäng på fyra matcher med fyra olika skippers blev helgens facit.
   Nästa sammandrag i division 2 infaller i januari.

 


041102 div 2

Botvid överraskade

Lag Dahlberg hakade på i serietoppen i division 2. Efter det första sammandraget i Stocksund är de obesegrade med två vinster och två oavgjorda. Botvid, som är nykomlingar i serien, överraskade med att vinna två, spela en oavgjord och förlora endast mot lag Dahlberg.
   Skogshöjd med våra lovande juniorer överraskade däremot negativt genom att endast knipa en poäng. De kan mycket bättre och kommer säkert igen.
   Leder serien gör lag Julius, Sundbyberg, på 8 poäng, före lag Nordlund, Silverstenen, och lag Åkerblom, Djursholm, som bara tappade en poäng i sista matchen (på sista stenen) mot lag Dahlberg.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Jan Engström

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...