Hoppa till sidans innehåll

Notiser 2008-2009


090407 Vårserien

Carlsson seriesegrare

Så var vårserien 2009 slutspelad. A-gruppen vanns av lag Carlsson som i finalen besegrade lag Dahlberg med 8-7. Därmed skippade Tomas Carlsson hem såväl KM som vårserien, med två olika lag. I matchen om tredje pris vann Fors Måleri över Svensk Styrteknik. I B-gruppen vann lag Österlund finalen över Botvid, och dessa två lag får sällskap upp i ettan av Ölander som besegrade Nyköping och slutade trea. C-gruppen vanns av McLovis före Tee, medan Curl-Inn tog den åtråvärda tredjeplatsen.
   Med detta tackar tävlingsledningen för säsongen som varit. Inom ramen för klubbserien har 295 matcher gåt av stapeln, minus några w o. Minst 124 curlare, men förmodligen snarare uppåt 150, har deltagit. Inte illa!


090324 SM

Dahlberg på plats 13 i SM
Gustafsson nära slutspel
et

Efter de inledande två matcherna av SM såg det verkligen inte ljust ut för SCK:s representanter. Såväl lag Gustafsson som lag Dahlberg inledde nämligen med förluster, och var därmed tvungna att ta tre raka segrar för att gå vidare till slutspelet.
   Sedan vände det. Båda lagen tvingades visserligen till skiljeomgång i nästa omgång, men i kraft av sista sten höll de slutspelsdrömmen vid liv. I nästa omgång gick det lättare, relativt komfortabla segrar för båda SCK-lagen och bara en match från slutspel.
   I den sista grundspelsmatchen ställdes lag Gustafsson mot Malung/Byggs, vilket visade sig vara en alltför tuff uppgift. Men två segrar på SM, det är en imponerande insats av ett ungt lag som definitivt har framtiden för sig.
   Samtidigt kvalificerade sig lag Dahlberg för slutspelet genom en enkel seger mot Östersund/INAB.
   Sedan ställdes man mot dittills obesegrade Karlstad/Edin. Efter sex omgångar hade täljespelarna greppet och ledde med 6-5. Men sedan fick man en trea i baken, och då blev det för svårt att vända matchen som slutade 7-8. Därmed hade man återigen kniven mot strupen i match mot Gustafssons övermän från Malung. Och inte heller Dahlbergs mannar lyckades bemästra de skickliga dalmasarna. Efter 2-7 i baken fick man masa sig hemåt, med en hedervärd 13:e plats på meritlistan.

Södertäljelagens matcher på SM:

Sundsvall/Carlsén - Gustavsson 7-5
Gustavsson - Östersund/Nässén 2-8
Gustavsson - Göteborg/Rosander 6-5
Sundsvall/Wedin - Gustavsson 3-6
Gustavsson - Malung/Byggs 2-7
Lit/Lindström - Dahlberg 9-7
Dahlberg - Stocksund/Kraupp 2-7
Sundbyberg/Solberg - Dahlberg 8-10
Granit/GavleKyla - Dahlberg 4-8
Östersund/INAB - Dahlberg 1-9
Karlstad/Edin - Dahlberg 8-7
Malung/Byggs - Dahlberg 7-2

090331 KM lag

Dragspelarna klubbmästare

Curlingklubbens klubbmästerskap gick av stapeln 28-29 mars. Nio lag var anmälda och vi spelade i dagarna två.  Det var hårda och spännande matcher och stämningen var på topp.
   Efter två dagars spel stod "Dragspelarna" som klubbmästare. I laget ingick Ing-Marie Persson, Anne Bergstedt-Carlsson, Ralf Bergman och Tomas Carlsson (strax till vänster om mitten på bilden). STORT grattis till segern. I finalen ställdes de mot Eriksson från Nyköping. Matchen slutade 10-1. Siffrorna speglar inte riktigt den spänning som var i matchen men som vi alla vet så är stenen rund. På tredje plats ståtade McLovis efter seger mot MLTR.
   Efter många år i träda tog vi också upp den anrika tävlingen "Guldkvasten", en tävling mellan Södertälje och Nyköping. Den ingick som en deltävling i KM och i år avgick Södertälje med segern. Åsa Hedh fick ta emot den hedervärda kvasten. Vi jobbar redan nu på att till nästa säsong hitta en lämplig spelform för "Guldkvasten". Tanken är att det skall vara några fler matcher än vi hann med i år.
   Arrangerande Nisse, Lasse, Åsa och Patrik låter framföra ett stort tack till alla deltagare som gjorde KM till en trevlig tillställning och naturligtvis till Inga-Britt Lindgren som skötte om alla och bjöd på god mat, kaffe med hembakt bröd.

2009 KM 


090322 div 3, 4

Dåligt SCK-år i trean och fyran

Södertäljelagen rosade inte marknaden i division 3 och 4 i år. Både lag Ohlsson och Q-Corner åkte ur trean, medan VSOP kom trea från slutet i sin division 4-serie.
   Till nästa år hoppas vi på flera södertäljelag i division 4. Det är fri anmälan dit, och i klubben finns det massor av spelare som skulle klara sig utmärkt där.


090316 div 2

Styrteknik till ettan - vann division två överlägset

Med tre segrar i det sista sammandraget i division två säkrade SCK-laget Svensk Styrteknik seriesegern och uppflyttning till ettan.
   "Det känns helt otroligt", utbrast lagets fyra Tomas Fristedt, "så fantastiskt roligt!" Samtidigt kunde han konstatera att seriesegern till slut bärgades med god marginal, inget annat lag var i närheten av att kunna hota. Faktum är att man bara tappade tre poäng under hela serien, och vann den med sex poängs marginal före danderydslaget Solberg som gör dem sällskap upp till ettan. Där finns det ju sedan tidigare ett södertäljelag, Dahlberg.
   Övriga spelare i det segerrika laget är Christoffer Carlsson, Torbjörn Larsson, Patrik Sipinen och Lars Holmberg.
   Även de övriga två södertäljelagen avslutade serien på ett bra sätt. För det unga lag Gustafsson räckte dock inte tre nya segrar för att rädda sig kvar i serien. Laget har gjort en fantastisk avslutning av serien, men inledde alltför svagt och åker förmodligen ur. Lag Botvid å sin sida inledde sammandraget med att ta den enda seger som krävdes för att ha fyra lag bakom sig i serien - förmodligen blir det fyra lag som åker ur. (Osäkerheten har att göra med elitseriekval och SM.)


2009 Rolling Stones VM090307 Rullstols-VM

VM-silver till Rolling Stones!

SCK-laget Jungnell, som i klubbserien går under namnet Rolling Stones, representerade återigen Sverige vid Rullstols-VM. Resultatet blev den mest framskjutna placeringen hittills, en andraplats. På bilden gratuleras tre fjärdedelar av VM-laget, Jalle Jungnell, Glenn Ikonen och Anette Wilhelm, av SCK:s styrelse och medlemmar.

Så här berättar www.handikappidrott.se om VM-äventyret:
 

Det svenska laget med Jalle Jungnell, Glenn Ikonen, Anette Wilhelm och Patrik Burman slutade tvåa i grundserien efter VM-debutanterna Tyskland. Svenskarna vann sex av sina nio matcher. Efter att svenskarna besegrat Tyskland med 7-6 i semifinalen var laget klart för sin första VM-final. Sverige har deltagit i samtliga VM-turneringar sedan starten men har aldrig tidigare tagit medalj, som bäst hade man två fjärdeplatser innan årets mästerskap. I finalen svarade Kanada för motståndet, ett av de lag som Sverige förlorat mot i grundserien. Kanada hade efter andra omgången tagit en ledning med 3-0 och Sverige lyckades aldrig riktigt komma in i matchen. Det blev till slut seger med 9-2 till Kanada.

Största framgången hittills

Laget kunde ändå glädjas åt VM-silvret som är den största framgången hittills för svensk rullstolscurling. Tidigare har Jalle Jungnell och hans lag ett brons från Paralympics i Turin.
   - Brons i Paralympics 2006, silver i VM i år. Vad skall det då bli nästa år i Paralympics?s äger Jalle Jungnell i en kommentar på Svenska curlingförbundets hemsida.
   Svenskarna genomförde en av sina bästa turneringar någonsin men den kanske största skrällen i VM svarade Tyskland för. Tyskland som gjorde sitt första VM besegrade USA i bronsmatchen med 6-4. Förutom medalj betyder resultatet också att de kvalificerat sig till Paralympics i Vancouver nästa år. En annan överraskning var Norge som vunnit de två senaste VM-turneringarna. Laget tog sig inte vidare till slutspel denna gång utan slutade sjua.

090219 KM figur

Fristedt tog tillbaka figurtiteln

Ingen kunde hota Tomas Fristedt när den sista deltävlingen av årets KM i figurspel avgjordes. De två senaste årens mästare, Christoffer Carlsson, var tvungen att hämta upp tio poäng. Och ett tag var han nio poäng upp, men sedan vände det och Fristedt tog titeln med god marginal. Bronspengen erövrades av Peter Bradford.

Slutresultat (spelare med två resultat)

1 Tomas Fristedt 122p (62+60)
2 Christoffer Carlsson 107p
3 Peter Bradford 88p
4 Jonas Nordin 86p
5 Tobbe Larsson 82p
6 Jan Engström 80p
7 Lasse Holmberg 76p
7 Göran Andersson 76p

090210 DM

SCK-framgångar på DM

Lag Dahlberg kom tvåa och lag Gustafsson slog EM-laget på DM.

I helgen spelades DM i Danderyd, tillika kval till SM i Östersund i slutet av mars. Lag Dahlberg lyckades sensationellt nå finalen där man förlorade mot Sundbyberg/Wranå. En fin andraplats där södertäljelaget har flera Elitserielag bakom sig. Bl. a. både EM- och VM-lagen.
   Även våra juniorer, lag Viktor Gustafsson, tog sig vidare till SM genom en fin delad femteplats. De slog EM-laget, Sundbyberg/Mabergs, på vägen. Lag Svensk Styrteknik lyckades inte nå SM.


090201 DM figur

Totte och Fritte sexa och sjua

I ett ovanligt starkt startfält på Figur-DM noterade våra figur-specialister Christoffer Carlsson och Tomas Fristedt 108 respektive 106 poäng över två serier. Detta placerade dem på sjätte och sjunde plats i tävlingen, och båda är därmed kvalificerade för SM i figurspel. Vann gjorde regerande mästaren Mikael Vilenius, Stocksund.


090116 div 2

Täljelagen i toppform i tvåan

Det tredje av fyra sammandrag i division 2 var ett lyckat sådant för SCK:s tre lag.
   Allra bäst gick det för Svensk Styrteknik med Tomas Fristedt som fyra. Det blev full pott i Uppsalas nya curlinghall, och eftersom alla övriga topplag tappade poäng gjorde södertäljelaget ett ryck i toppen.

Två lag i ettan?

Nu leder Södertälje Styrteknik division 2 med fyra poäng före två lag, och det är två lag som går upp till division 1. Dessutom står det, efter att elitserien spelats färdig, helt klart att lag Dahlberg klarade sig kvar i ettan, så det mesta talar att det kommer att finnas två lag från Södertälje i landets näst högsta serie nästa år!
   De två andra södertäljelagen i tvåan huserar ju i tabellens nedre regioner. Men i Uppsala verkade de trivas! Det unga Lag Gustavsson lade fyra poäng till sina tidigare två, vilket ger en strimma av hopp i kampen om att undvika nedflyttning. Ännu bättre gick det för Botvid, som gick tillbaks till sin gamla strategi med ny skipper i varje match. Det gav tre segrar, och man är nu på något säkrare mark, femma från slutet. Förmodligen blir det fyra lag som flyttas ned i trean. (Eftersom tre lag från Mälardalen åker ur division ett - ja, curlingens seriesystem är komplicerat.)


090129 KM figur

Fristedt närmare titeln

Den andra av tre deltävlingar i KM figur förde ledande Tomas Fristedt ett steg närmare titeln. Han noterade 50 poäng, vilket innebär att Christoffer Carlsson och Lasse Holmberg, som båda var frånvarande, behöver notera minst 60 resp 61 poäng i den sista deltävlingen för att komma ikapp.
   Tvåa och trea den här gången kom Peter Bradford och Torbjörn Larsson.

Resultat deltävling 1+2
Tomas Fristedt 62+50
Torbjörn Larsson 40+42
Peter Bradford 39+43
Jonas Nordin 42+39
Göran Andersson 36+40
Jan Engström 32+41
Christoffer Carlsson 52
Lars Holmberg 51
Gunnar Lindquist 41
Hasse Gold 29
Niklas Hedin 23


090129 div 1

Dahlberg tia i ettan

Division 1 Mellersta är redan färdigspelad, och lag Dahlberg kom på en utmärkt tiondeplats.
   I första matchen mötte laget återigen Sala, Nordlund – Oldboys-vinnarna. Och återigen förlorade man på sista sten då Kalle Nordlund drog sin sista sten till fyrfoten för vinst med 6-5.
   Även följande matcher mot Sala, Holm och Djursholm, Olby var jämna men motståndarna drog det längsta strået i sista omgången och vann med 8-6 respektive 9-7. "Vi hade så att säga inte marginalerna med oss i slutet av matcherna", kommenterar skipper Claes Dahlberg.
   Den fjärde och sista matchen mot Granit-Gävle, Kihlström vanns sedan med 10-6. Detta innebar en slutlig 10:e plats av 16 lag.
   Södertäljelaget har således 6 lag bakom sig. 5 lag åker garanterat ur – ytterligare lag kan åka beroende på slutställningen i Elitserien. "Vi ligger i riskzonen men det skall mycket till om vi också skall åka", konstaterar Claes, och sammanfattar seriespelet: "En godkänd totalinsats. Vi känner dock att vi kunnat vinna ett par matcher till där det var lite för mycket stolpe ut."


090118 Oldboys-SM

Dahlberg ut i kvarten

Med siffrorna 3-4 förlorade lag Dahlberg kvartsfinalen i Oldboys-SM mot slutsegrarna Nordlund, Silverstenen.

Efter två inledande segrar torsdag-fredag var lag Dahlberg endast en match från slutspel i Oldboys-SM i Härnösand. Man hade tre chanser på sig, men att ta sig dit redan på lördagsmorgonen visade sig bli i tuffaste laget, klar förlust mot regerande mästarna Roxin från Linköping.
   På lördagseftermiddagen besegrades sedan lag Häggkvist från hemmaklubben, och södertäljekillarna var därmed ett av åtta lag i söndagens slutspel. Där blev emellertid lag Nordlund, Silverstenen för svåra. I en tät match där ställningen var 3-3 efter sex omgångar nollade salalaget sjunde omgången och kunde sedan försvara en tidig skotte hela åttonde omgången till 4-3-seger. Därmed placerade sig lag Dahlberg på delad femteplats i mästerskapet.
   Lag Nordlund gick sedan vidare till seger i hela turneringen och är i och med det Sveriges representanter i Oldboys-VM på Nya Zeeland.


090113 div 1

Dahlberg utan Dahlberg uppåt i ettan

Trots att skipper Claes Dahlberg blev sjuk och endast kunde spela en av matcherna i det andra division 1-sammandraget, lyckades laget ta hem segern i fyra av de sex drabbningarna. ("Hyfsat", tyckte vikarierande skipper Kent Åberg, vilket torde kunna betraktas som en underdrift.) Därmed klättrade man till en delad femteplats i tabellen.


090111 div 4

Kräftgång i fyran

VSOP, vårt enda lag i division 4, bärgade endast en poäng på tre matcher i det andra sammandraget, på hemmais, och är avsågade från toppstriden.
   En festlig sak att notera i sammanhanget är att vi också hade besök av det enda utländska laget i det svenska seriesystemet. Ålands Curlingklubb har fått tillstånd att delta i Mälardalens distriktsserier. Än så länge är poängskörden obefintlig, men de pratar redan om en egen hall!


081221 Höstserien

Höstserien färdigspelad

Finalpasset är avverkat, vi har tre seriesegrare: Dahlberg i A-serien, Johansson i B-serien samt Birdie i C-serien. 


081216 div 4

VSOP nära toppen

Efter det första sammandraget i division 4 har VSOP två segrar och en förlust. Förlusten kom mot det enda obesegrade laget Lundh Djursholm.


081214 div 3

Katastofhelg i trean

Att det andra sammandraget i division tre gick på hemmais var visst inte till någon hjälp för SCK-lagen Ohlsson och Q-Corner. Sammanlagt fick de ihop... EN poäng!
   Det var Q-Corner, tidigare tabelltrea, som lyckades dela en av sina matcher. Vilket ju inte alls räcker för att behålla kontakten med tabelltoppen. "Upp fort, ned fort!" konstaterar lagledare Bo Kimstrand lakoniskt.
   Ännu mindre att glädja sig över (en poäng mindre...) hade lagledare Lasse Ohlsson. "Det enda bra var väl isen", tyckte han. Lag Ohlsson ramlade nu ned under nedflyttningsstrecket.


081208 div 2

Täljelag leder tvåan

SCK-laget Svensk Styrteknik gick upp i ensam serieledning i division 2 efter det andra av fyra sammandrag. Två relativt enkla segrar på lördagen följdes av två stenhårda bataljer dagen därpå. I den första, mot Runnquist Sundbyberg, var man tvungna att stjäla i sista för att dela. Det såg rätt nattsvart ut inför motståndarnas sista sten, en öppen dragning. Men Runnquist drog igenom och täljekillarna stal en tvåa till seger!
   Sedan följde match mot rutinerade damlaget Meldahl Stocksund. De flerfaldiga veteranvärldsmästarna visade sig alltför säkra och Svensk Styrteknik fick inkassera seriens första förlust. Ändå är man ensamt lag på 13 poäng när drygt halva serien är spelad. Närmast jagar inte mindre än tre lag på 12 poäng.
   För de andra två södertäljelagen går det betydligt tyngre. I deras inbördes möte segrade juniorerna i lag Gustavsson med 7-4 mot lag Botvid, lagets första och hittills enda två poäng i serien. Botvid fortsatte med ytterligare två förluster och en seger, och är även de fast förankrade i botten av tabellen, om än inte på nedflyttningsplats.


081205 Div 1 Södra Damer

Forsberg fyra utan Forsberg 
Damlaget Södertälje/Forsberg såg lite annorlunda ut än vanligt då Maria Forsberg, skipper och etta i laget, är sjuk och fyran Malin Eneström fick agera skipper. Linnea Ohara fick hoppa in som etta.
   "Trots den nya lagkonstellationen gick första matchen, mot Granit/Andersson, väldigt bra och vi spelade lika efter 10 omgångar" berättar Malin. "Tyvärr tappade vi i skiljeomgången, men kände oss nöjda med insatsen."
   På lördagen gick det sämre och SCK förlorade rejält mot Östersund/Attacus, som vann alla sina matcher under helgen. Teedragningarna efter matchen gick bra och södertälje-tjejerna fick näst bästa resultat med elva poäng. Både tvåan Sofia Carlsson och trean och viceskippern Elina Gustafsson drog fyror.
   På söndagsmorgonen var tjejerna trögstartade i matchen mot Fyris/Lofsdalen och trots rätt hyfsat spel i slutet hade man tappat för mycket i början och kunde inte komma igen. På eftermiddagen gick det desto bättre. "Vi hade äntligen hittat formen och med ett ganska offensivt spel vann vi mot Fyris/Kamp", säger Malin. "Formtoppen kom lite sent och vi gick inte vidare till slutspel, men vi hade en rolig helg och kände oss nöjda." Tjejerna kom på fjärde plats i sin serie.


081125 Rullstols-SM par

SM-silver och SM-brons till SCK

Säsongens första svenska mästare heter Roger Westergren och Kenneth Nilsson från Örebro CK, som på hemmaplan i Örebro Curlingcenter gick obesegrade fram och vann SM i rullstolscurling, parspel. I finalen vann örebroarna över Södertäljes Paralympicsspelare Jalle Jungnell/Anette Wilhelm med 6-4. Resten av Paralympicsmedaljörerna, Glenn Ikonen/Bernt Sjöberg spelade hem SM-bronset efter 8-2 i bronsmatchen. På hemmaplan - i klubbserien - känner vi ju dessa fyra spelare som lag Rolling Stones.


081126 KM Figur

Nära klubbrekord på Figur-KM

Tomas Fristedt tog ett rejält grepp om KM-bucklan när han i den första av tre deltävlingar noterade suveräna 62 poäng. "Ja det klart man är nöjd", påstod han, men gick samtidigt och muttrade om Christoffer Carlsson klubbrekord på 63. Aldrig får man vara riktigt glad...
   Nämnde Carlsson ligger nu på andra plats med 52, tätt följd av Lasse Holmberg på 51.

Resultat deltävling 1
Tomas Fristedt 62
Christoffer Carlsson 52
Lars Holmberg 52
Jonas Nordin 42
Gunnar Lindquist 41
Torbjörn Larsson 40
Peter Bradford 39
Göran Andersson 36
Jan Engström 32
Niklas Hedin 23


081125 Rullstols-SM par

SM-silver och SM-brons till SCK

Säsongens första svenska mästare heter Roger Westergren och Kenneth Nilsson från Örebro CK, som på hemmaplan i Örebro Curlingcenter gick obesegrade fram och vann SM i rullstolscurling, parspel. I finalen vann örebroarna över Södertäljes Paralympicsspelare Jalle Jungnell/Anette Wilhelm med 6-4. Resten av Paralympicsmedaljörerna, Glenn Ikonen/Bernt Sjöberg spelade hem SM-bronset efter 8-2 i bronsmatchen. På hemmaplan - i klubbserien - känner vi ju dessa fyra spelare som lag Rolling Stones.


081116 Div 3

Bra SCK-start i trean

Q-Corner startade årets division 3-spel med att 6-5-besegra klubbkompisarna i lag Ohlsson, och efter två dagars spel i Danderydshallen ståtar laget med 6 poäng på tre matcher. "Så det ser ju bra ut än så länge" konstaterar Mattias Steininger.
   För lag Ohlsson följdes den inledande förlusten av ytterligare en uddapoängsförlust. Men på söndagen kom man igen, räddade först en poäng genom att stjäla en tvåa i sista och vann sedan sin sista match. "Så på söndagen var det lite roligare att åka hem", menar Lasse Ohlsson.


2008 HolmbergFristedt KM tvåmanna081023 KM 2-manna

Holmberg/Fristedt klubbmästare

Efter att två år i rad ha erövrats av juniorer i olika konstellationer, gick årets KM 2-manna till ett rutinerat senior-par, division 2-spelarna Tomas Fristedt och Lars Holmberg. I finalen besegrades ungdomarna Sixten Hillborn (regerande mästare) och Elina Gustafsson med klara 6-0. "Och det var ju kul", tyckte Tompa som därmed tog sin andra 2-mannatitel. Trea kom Viktor och Rolf Gustavsson, fyra Christofer och Sofia Carlsson.


081023 Curlingbutik

Brandberg har en curlingshop

Om någon undrar hur det går för förre södertäljespelaren Björn Brandberg som så sent som i våras spelade VM med sitt stocksundslag, så kan vi rapportera att han nu i höst öppnat en webbutik för försäljning av curlingutrustning, www.curlingshopen.se.
   "Curlingshopen är en långsiktig satsning jag gör för att jag tycker det är otroligt kul och lärorikt att driva företag",  berättar Björn. "Min kanadensiska leverantör Goldline fick jag kontakt med under VM och efter många om och men så har jag nu en fungerande curlingshop med ett relativt brett utbud." Björns  förhoppning är att bli ledande men det är en tuff väg då Hasselborgs curlingprodukter i dagsläget har en helt dominerande ställning på den svenska marknaden.
   Curlingen då? Han har hoppat av sitt ifjol så framgångsrika lag för att kunna satsa mer på sin civilekonomutbildning, och på affärsverksamheten. Men han har inte lagt av: "Några kompisar hörde av sig från Linköping - Lag Roxin, skippas av Micke Roxin. De spelar ettan med sikte på att slåss om att gå upp i elitserien. Så även om det är ett steg ner så är det ändå högre upp i seriesystemet än vad jag är van vid." Så nu tar Björn en sväng till curlinghallen minst en gång i veckan i alla fall.


081020 div 2

Södertäljelag toppar tvåan

SCK-laget Svensk Styrteknik ligger i toppen av division 2 efter en utmärkt första seriehelg i Danderydshallen. Sju poäng bärgades på fyra matcher. Endast mot klubbkompisarna i lag Botvid fick man nöja sig med delad pott. "Och den poängen var vi väldigt nöjda med!" påpekar lagledare Tomas Fristedt som med en sned dubbelskjuts med sista stenen lyckades stjäla en etta i sista omgången. Sedan gick det mesta som på räls och laget delar serieledningen med tre andra lag. Målsättningen är solklar: serieseger.
   Botvid fick nöja sig med tre poäng efter att ha mött tre av de fyra topplagen. Med det har man fyra lag bakom sig i tabellen. Ett av dessa är tyvärr det unga södertäljelaget Gustavsson som gick poänglösa från det första sammandraget.


081020 Klubbserien

Banvärdskap förpliktigar!

En del lag tycker att det här med att vara banvärdar i klubbserien är en grannlaga uppgift - och det har de rätt i! Att banorna blir ordentligt förberedda för spel är viktigt för de sex lag som spelar under det spelpasset.

Tveka inte att be om hjälp

Om ni känner er osäkra på att pebbla och att använda nippern så är det verkligen ingenting att skämmas för. Ta hellre hjälp än att utföra uppgiften dåligt! Det finns gott om spelare som har massor av erfarenhet på området, och förmodligen spelar flera av dem på ert pass. Varför inte ringa till en mer erfaren lagledare som spelar när ni ska vara banvärdar, och fråga om han/hon eller någon i det laget kan komma och hjälpa till! Eller be någon på plats om ett handtag.
   Och när ni håller på att förbereda banorna - ta inte illa upp om någon kommer med synpunkter. Vi vill ju alla samma sak: att banorna ska vara så bra som möjligt.

Hjälp de andra lagen

Du som har varit med tillräckligt länge för att veta hur isvården ska gå till före match: hjälp dina mindre erfarna klubbkamrater! Du kanske byter om samtidigt som banvärdarna, du kanske passerar trappen samtidigt som de är på väg ut på isen - växla några ord med dem, fråga om de har läget under kontroll eller om de vill ha lite hjälp.
   Och om du ser att någon bär sig bakvänt åt, tveka inte att säga till på ett snyggt sätt. Våga lita på att den oerfarne gärna tar emot hjälp.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Jan Engström

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...