Hoppa till sidans innehåll

Notiser 2009-2010


100423 Årsmötet

 

Rapport från årsmötet

 

Den 17 maj genomfördes SCK:s årsmöte efter säsongen 2009-10. Så här berättar ordföranden Otto Zethelius:

 

Det har varit en säsong som inledningsvis präglades av den stora lågkonjunkturen med för oss minskade sponsors- och uthyrningsintäkter och därmed rejält höjda medlemsavgifter för att det hela skulle gå ihop. Vid årsmötet visade det sig att det fungerade. De höjda avgifterna och de aktiva sparåtgärderna gjorde - tillsammans med förbättrad uthyrning under jan-mars - att verksamheten ekonomiskt var i balans. Vi kunde t o m avsätta en del pengar för kommande nödvändiga reparationer. Den "goda" ekonomin gjorde att vi kunde minska årsavgifterna 2010-11 med 100 kr för seniorer och 50 kr för juniorer.
   Nästa stora sak var att kommunen sagt upp vårt avtal fom 2011-07-01. Man skall spara pengar och vill därmed omförhandla avtalet med oss vilket naturligtvis kan komma att höja våra egna kostnader. Vad dessa förhandlingar slutligen leder till vill jag idag inte förespå, men ni kommer att bli informerade under året.
   Inför valen hade vår sekreterare Nisse Huldt och vår hallansvarige Patrik Särenfors avsagt sig omval efter flera års förtjänstfullt arbete för klubben. Även vår klubbmästare Mats Thilén var tvungen att stiga av då han fått ett nytt och intressant arbete på annan ort. Han lovade dock att även nästa år vara behjälplig med den lyckade KM-festen i mars 2009. Nya i styrelsen blev Tomas Johansson och Maria Forsberg. Dessutom ställde Jan Linde upp som suppleant under sittande möte. Det gör att vi fortfarande saknar en suppleant som mötet gav styrelsen tillstånd att tillsätta. Våra revisorer ställde upp för ytterligare ett år, vilket vi är tacksamma för.
   Den stora bristen är avsaknaden av en valberedning. Vi hade ingen inför detta årsmöte och vi har fortfarande ingen. Detta är en allvarlig brist då valberedningen ju är ett demokratiskt kontrollorgan för medlemmarna. Genom valberedningen har medlemmarna möjlighet att se till att de mest lämpade blir valda till styrelsen.

 

Jag önskar alla klubbens medlemmar en mycket trevlig sommar inför en ny fantastisk curlingsäsong

 

Otto Zethelius Ordförande

 


100415 SM Mixed

 

SCK till slutspel i Mixed-SM

Säsongens sista tävling gick av stapeln i Danderyd den andra helgen i april. Så här berättar SCK-lagets trea Elina Gustafsson:

"Vi inledde turneringen som spelades i en trippelknock på torsdagen den 8 april och motståndet stod Familjen Mabergs från Malung för. Det blev en tight match där vi förlorade på sista sten i matchen och siffrorna skrevs till 4-6. På fredag morgon ställdes vi mot Fyris/Johansson, vi spelade inte alls lika bra som på torsdagen och kom aldrig riktigt in i matchen och förlorade den med 3-6.
   Nu var det vinna eller försvinna som gällde. Nästa match var mot Djursholm/Billström, en match där vi hade matchen redan från början och vann till slut med 6-3. Fredagen avslutades med en gemensam middag och fest för alla deltagande lag.
   Nu stod vi alltså på två förluster och en vinst, vi behövde två vinster för att nå slutspel. På lördag morgon ställdes vi mot Skvadern/Sjölund, en match vi dominerade totalt och vann med 11-3. En vinst till och vi var i slutspel, matchen var mot Sundbyberg/Julius, vi fortsatte med det fina spelet och vann med 6-3.
   Vi var nu i slutspel som började på lördagskvällen. I åttondelen ställdes vi mot Sundbyberg/Carlsson, ett lag som hade tagit sig till slutspel genom tre raka vinster. Vi började matchen bra och stal fyra ettor på rad. Sen kom en katastrofomgång och vi tappade en fyra. Inför sista omgången stod det lika och vi hade en dragning på fyrfoten för vinst, en dragning som blev 10 cm för kort och matchen slutade 5-6, och där var vår resa slut.
   Men vi är nöjda med att ha tagit oss till slutspel då vi ställdes mot riktigt bra motstånd i matcherna."

I laget ingick skip Christoffer Carlsson, trea Elina Gustafsson, tvåa Viktor Gustafsson och etta Sofia Carlsson. Reserven Rolf Gustafsson hoppade in som tvåa i torsdagens match.


100330 Div 4

 

Q-Corner trea i fyran

Lag Q-Corner avslutade division 4-spelet med två segrar vilket gav en tredjeplats i tabellen. Endast seriesegrarna flyttas upp. Noterbart är att två av de tre serierna vanns av Fyris-lag.


100330 Vårserien

 

Engström sensationell vårsegrare

Lag Engström, som i semin slog ut de senaste årens dominanter Fors Måleri, tog hem slutsegern i Vårseriens A-grupp genom att i finalen slå tillbaka lag Carlsson med 8-6. I laget ingick Anders Börjesson, Håkan Mannerstedt, Ulf Viktorsson, Ulf Nyqvist och skipper Ulf Engström. Stort grattis till dem, liksom till segrarna i B- och C-gruppen, Österlund och McLovis!

 


2010 Div 2100328 Div 2

 

Gustavsson kvar, Botvid ut

Lag Gustavsson avslutade årets division 2-spel med två segrar och klarade sig med fyra poängs marginal från nedflyttning. Att lag Botvid vann sin sista match räddade dem inte från sistaplatsen i serien.
   Vann serien gjorde Olby, Djursholm, som får sällskap upp i ettan av det unga Sumpan Boys.

 


100325 Paralympics

 

Rolling Stones = Sverige = bronsmedaljörer

Sveriges och Södertäljes rullstolscurlare drog hem bronspengen i Paralympics i Vancouver.

Semifinalen spelades mot hemmanationen Kanada, som svenskarna ju hade besegrat i gruppspelet. Men efter en tung start med en trea i baken lyckades svenskarna aldrig komma nära. Kanada gick sedan vidare och vann finalen mot Sydkorea.
   Matchen om bronset gick mot USA, och svenskarna inledde med en trea. Men motståndarna arbetade sig ikapp, och inför sista omgången var Sverige i ledning med 6-5 och sista. USA fick en tidig skotte som sedan blev mer och mer uppgarderad. Skipper Jalles första sten skulle rensa i mitten men blev i stället en dubbelknack på en svensk sten i framkant som gled in och la sig som skotte (visade det sig efter mätning!) - och bronset var i hamn.
   Vägen till slutspelet var annars krokig, med tre inledande förluster, Glenn Ikonen avstängd för doping (han tar hjärtmedicin...) och särspelsmatch mot Italien. I den matchen var italienarna i ledning med sista sten inför sista omgången, men svenskarna stal en tvåa och med 6-5 tog man sig alltså till semi.

2010 Rolling Stones Paralympics 

   Som ni kanske känner till är vårt rullstolsgäng med Jalle Jungnell i spetsen, i klubbserien benämnda Rolling Stones, Sveriges representanter i Paralympics - med lite ångermanländsk förstärkning.
   Lagets uppladdning var minst sagt strulig. Skipper Jungnell låg på operationsbordet i oktober, och inte förrän i februari kom han igång att spela igen. "Formen är minst sagt ett frågetecken", berättade Jalle inför turneringen. Men se så bra det gick - STORT GRATTIS från SCK!


100315 KM2010 Fors KM

 

Fors Måleri vann KM

Årets klubbmästare i lag heter Fors måleri. Detta efter seger i finalen med 10-5 över lag Gurrasson. Övriga semifinalister blev lag Rammstein och Dragspelarna.

 

De stolta klubbmästarna, från vänster: Tobbe Larssson, Håkan Pettersson, Hasse Fors, Christoffer Carlsson.

 

 

 

 

 

 


100217 KM figur

 

Totte tillbaka på tronen

Christoffer Carlsson hade inga problem att återta KM-titeln i figurspel. En 57:a i tredje deltävlingen gav en mycket komfortabel totalseger, hela 14 poäng före tvåan Janne Engström. Fjolårsmästaren Tomas Fristedt får i år nöja sig med bronspengen.

Slutresultat KM figur (de två bästa delresultaten räknas)
1 Christoffer Carlsson 118 (61+57)
2 Jan Engström 104 (57+47)
3 Tomas Fristedt 86 (46+40)
4 Jonas Nordin 84 (47+37)
5 Tobbe Larsson 64 (36+28)
6 Ulf Engström 39
7 Lars Blixt 36 (22+12)
8 Gunnar Lindqvist 19

2010 Christoffer


2010 Div 1100214 Div 1

 

Svensk Styrteknik nia, Dahlberg utslagna

Svensk Styrteknik spelade starkt även i det sista sammandraget av division 1. Med två segrar och två förluster i Gävle håller man sig med god marginal kvar i serien. Nio segrar och sex förluster blev nykomlingarnas utmärkta facit i landets näst högsta serie.
   Samtidigt kan vi konstatera att lag Dahlberg efter fyra år i ettan får ta nya tag i division 2 nästa säsong. En seger i sista sammandraget räckte inte för att undvika degradering.

 

Svensk Styrtekniks division 1-lag ser vi på bilden. Från vänster Tobbe Larsson, Christoffer Carlsson, Tomas Fristedt, Lars Holmberg, Jonas Nordin.2010 Styrteknik Bele


100214 Div 2

 

Usel SCK-helg i tvåan

Våra två lag i division två lyckades på åtta matcher tillsammans mäkta med en ynka seger. Den stod ungdomarna i lag Gustafsson för, och håller dem kvar en bit ovanför nedflyttningsstrecket. Allra sist i tabellen ligger nu lag Botvid som får svårt att undvika degradering på de tre matcher som återstår.


100214 Div 4

 

Q-Corner tappade på topplagen

Vårt enda division 4-lag Q-Corner bärgade tre av sex möjliga poäng i det andra sammandraget. Med full pott i sista sammandraget kan andraplatsen fortfarande bärgas, men preliminärt kommer endast seriesegrarna upp i tvåan.


100131 KM 2-manna

 

Gustafsson/Österlund tillbaka på tronen

Viktor Gustafsson och Tore Österlund besegrade i en tajt och välspelad final Tomas Fristedt och Tomas "Chippen" Johansson med 6-4 efter skiljeomgång. Därmed blev juniorlaget klubbmästare i tvåmanna-spel, precis som för tre år sedan. Trea blev Jonas Nordin/Tobbe Larsson.


100113 KM figur

 

Christoffer återställde ordningen

I den andra av tre deltävlingar i KM i figurspel noterade flerfaldige mästaren Christoffer Carlsson hela 61 poäng. "Kul att gå över 60 igen, det var länge sedan", kommenterade Christoffer som med det resultatet tog över den sammanlagda ledningen med god marginal. Tidigare ledaren Janne Engström fick nöja sig med 40, vilket ändå räcker för en ganska klar andraplats totalt.

Resultat efter två deltävlingar
1 Christoffer Carlsson 114 (53+61)
2 Jan Engström 97 (57+40)
3 Tomas Fristedt 79 (39+40)
3 Jonas Nordin 70 (37+33)
4 Ulf Engström 39
5 Tobbe Larsson 36
7 Gunnar Lindqvist 19
6 Lars Blixt 12


100111 Div 1

 

Ny kanonhelg av Svensk Styr

SCK-laget Svensk Styrteknik gör en alldeles strålande första säsong i den näst högsta serien. Det andra sammandraget i Sundbyberg inleddes med en viktig seger mot Sala/Nordlund, följd av en knapp förlust mot Sundbyberg/Solberg. Därefter ytterligare tre segrar (Sundbyberg/Westerberg, Djursholm, Silverstenen/Holm) och en förlust (Sundbyberg/Hyltefors), vilket ger en delad tredjeplats i tabellen, och häng på kvalplatsen till Elitserien! Fantastiskt bra jobbat av laget som består av Jonas Nordin, Tobbe Larsson, Lars Holmberg, Christoffer Carlsson och Tomas Fristedt.
   Vårt andra division 1-lag Dahlberg saknar ju skipper Dahlberg hela säsongen, och resten av gänget med Dick Hamberg som fyra och skipper gör det bästa av situationen. Men med bara tre spelare i de flesta av matcherna har det bara blivit två segrar än så länge 

 


100104 JSM

 

SCK-brons på JSM

Södertäljes herrjuniorer kom på en hedrande tredjeplats när JSM avgjordes i Skellefteå.
   I mästerskapets första match skrällbesegrades Lit, som var storfavoriter till titeln. SCK-laget spelade väldigt bra samtidigt som Lit inte fick sitt spel att stämma. I nästa match, mot Leksand, låg grabbarna först under men sedan spelade framför allt lagets skipper Viktor Gustavsson upp sig, och man vände och vann matchen.
   Detta följdes tyvärr av två förluster, mot Granit och sedan - i en helt avgörande match om en finalplats, mot Skellefteå. I den matchen hade killarna en tidig 5-1-ledning, men hemmalaget tog en fyra och stal en femma(!). Ridå för SCK, medan Skellefteå gick vidare och vann hela JSM och blir Sveriges representanter vid JVM i Schweiz.
   Södertäljelaget, som bestod av Viktor, Jocke Flyg, Theodor Söderberg, Tore Österlund och Sixten Hilborn, avslutade mästerskapet med seger över Härnösand vilket innebar en bronspeng. Grattis grabbar!.


091222 Klubbserien

 

Fors Måleri vann A-gruppen

För fjärde gången stod lag Fors Måleri med Christoffer Carlsson som skipper som segrare i A-gruppens final. Övriga slutsegrare var lag Johansson i B-gruppen och Nyköping 2 i C-gruppen

 


091215 Div 4

 

Q-Corner tvåa i fyran

I det första av tre sammandrag i division 4 mäktade lag Q-Corner med två segrar på tre matcher. Detta placerar dem på en delad andraplats i tabellen, två poäng efter Brandelius, Fyris.
   Q-Corner var det enda SCK-lag som ställde upp i division 4 - att jämföra med uppsalaklubben Fyris tio lag! - och i trean har vi inget lag alls. Det börjar se tunt ut.


091210 Div 2

 

Si och så i division två

Södertäljelagen hade en medioker helg på hemmais när det andra av fyra sammandrag spelades. Det unga lag Gustafsson tappade med två segrar och två förluster ändå inte mycket på serietoppen. Med nio poäng ligger man bara två poäng bakom ledarduon Olby, Djursholm och Forsberg, Amatörföreningen. De två segrarna togs mot sundbybergslagen Apropo och Runnkvist, medan Botvid bara lyckades besegra de sistnämnda. Med fem poäng på åtta matcher ligger Botvid i tabellens bottenregioner.


091202 KM figur

 

Janne tog ledningen i figur-KM

Med utmärkta 57 poäng i första deltävlingen tog lag Botvids Janne Engström ledningen i KM i figurspel. Christoffer Carlsson är dock bara 4 poäng bakom och får nog fortsatt betraktas som favorit till titeln, medan den regerande klubbmästaren Tomas Fristedt är en bit efter.
   Två deltävlingar återstår, de två bästa resultaten räknas.

Resultat deltävling 1
1 Jan Engström 57
2 Christoffer Carlsson 53
3 Tomas Fristedt 39
3 Ulf Engström 39
5 Jonas Nordin 37
6 Lars Blixt 12


091129 Div 1

 

Bra debut i ettan för Svensk Styrteknik
Tung helg för Dahlberg

 

SCK-laget Svensk Styrteknik vann ifjol division 2 överlägset, och gjorde sista helgen i oktober division 1-debut i Örebro, och man gjorde det med bravur. Betydligt mer rutinerade lag Dahlberg hade det däremot kämpigt.
   Svensk Styrteknik började med att besegra lag Dahlberg med 9-7, för att sedan förlora knappt mot Malung/Sarz. Man kom snabbt igen och besegrade på lördagskvällen hemmalaget Westberg efter säkert spel. Söndagen inleddes med en enkel seger mot Örebro/Frisell, men sedan var man chanslösa mot serieledarna Östlund från Karlstad. "Sex poäng på fem matcher är ju godkänt", konstaterar skipper Tomas Fristedt.
   Att det skulle gå tungt för lag Dahlberg var ingen högoddsare. Inte nog med att man genomförde sammandraget på tre man, den som saknades var dessutom Claes Dahlberg själv. I och med segern i den allra sista matchen, mot Örebro/Westberg, är man dock inte alls avsågade. Nya tag i januari!


091108 Div 2

 

Hyfsad start i tvåan

Klubbens två division 2-lag skrapade tillsammans ihop godkända åtta poäng i det första sammandraget efter att ha börjat med att spela oavgjort mot varandra.
   Bäst gick sedan det unga lag Gustafsson som kom igång ordentligt på söndagen. Särskilt den sista matchen, mot dittills obesegrade Team Hahnenkamm Stocksund, genomförde man med stor exakthet och bravur och vann med 8-4. "Det är klart vi är nöjda med fem poäng, vi brukar ju inte gå så bra i divisionsspelet", påminner vice skipper Joakim Flyg. Men efter dessa fyra matcher har grabbarna bara tre lag framför sig i serien och ska naturligtvis sikta på en topplacering.
   Lag Botvid fick nöja sig med ytterligare två oavgjorda resultat under helgen. En poäng mot fjolårets division 1-lag Olby Djursholm, och en poäng efter 2-7-underläge (och helgens snyggaste knack av skipper Taras Kentrschynskyj) mot Sellberg Djursholm.


091025 Hallen

 

Tänt eller släckt?

Kanske har du funderat över om - och i så fall varför - ljuset i hallen ska vara tänt över natten. Svaret är att det under en period har gjorts ett test med att släcka över natten (vilket vi ju inte gjorde ifjol). "Resultatet blir", berättar hallchefen Patrik Särenfors, "att vi får en temperatursänkning i hallen varvid vi får frost på isen och inget spel är möjligt utan att man hyvlar isen." Sålunda går vi nu tillbaka till att ha lysrören tända över natten.


091023 Klubbserien

 

Det finns w.o. och det finns w.o...

Ibland kan ett lag bli tvunget att lämna w.o. Det är självklart, det är sånt som händer. Vad som däremot absolut inte får hända är att ett lag står nere på isen och väntar på motståndare som bara inte dyker upp! Det innebär att fyra medlemmar har prioriterat den här matchen framför vem vet vilka trevliga aktiviteter, medan ett annat lag inte klarar av att höra av sig. Ännu värre blir det kanske om det dessutom rör sig om en helgmatch, va?
   Fortsättningsvis hjälps vi åt att se till att sådana missar inte händer igen!

 

... och så finns det uppskjutna matcher

En annan sak som naturligtvis händer är att två lag kommer överens om att skjuta upp en match. När ni då har hittat en alternativ tid som passar båda lagen är det nödvändigt att ni bokar den tiden hos Anders Larsson.

 


091020 Bele Wranå Memorial

 

Etta och trea i säsongens första tävling

Den 17-18 deltog klubbens två div 1-lag, lag Dahlberg och lag Svensk Styrteknik, i tävlingen Bele Wranå Memorial i Sundbyberg.
   Och det med en äran. Efter avancemang från gruppspelet möttes lagen i semifinal där lag Dahlberg drog det längsta strået och vann med 9-4.
   Lag Dahlberg, Claes Dahlberg, Dick Hamberg, Tomas Carlsson och Sverker Schäf, vann sedan finalen över Sundbyberg, Runnquist 7-3. Lag Svensk Styrteknik, Tomas Fristedt, Christoffer Carlsson, Lars Holmberg och Torbjörn Larsson knep tredjeplatsen efter seger över Sundbyberg, Westerberg.
   Som sagt, en mycket lyckad säsongsinledning.

2009 Dahlberg Bele


091001 Årsmötet

 

Från årsmötet

 

Den 19 maj hölls årsmöte för Södertälje Curlingklubb. Till ny ordförande valdes Otto Zethelius, tidigare vice ordförande. Ta och titta till hela den nya styrelsen.
   Innan mötet öppnades hedrades minnet av Gösta Bodin som nyligen avlidit i en ålder av 99 år. Gösta var med och bildade Södertälje Curlingklubb 1958, och var aktiv spelare fram till för bara några år sedan.

 


091001 Lag Svensk Styrteknik

 

Svensk Styrteknik har en hemsida!

 

Ett av våra två division 1-lag, Svensk Styrteknik, har en egen sprillans ny hemsida. Besök den!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Jan Engström

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...