Hoppa till sidans innehåll

Styrteknik ut ur ettan (förmodligen)

17 MAR 2013 21:15
Trots ett bra sista sammandrag är det troligt att SCK:s A-lag Svensk Styrteknik ramlar ur division 1.
  • Skapad: 17 MAR 2013 21:15

Svensk Styrteknik inledde årets sista sammandrag i Sundbyberg på bästa sätt, med tre raka segrar. Men helgens två tuffaste motståndare återstod, och på söndagen kom den första förlusten mot Karlstads lag Östlund, 4-5. "Det var den matchen vi skulle ha", konstaterar skipper Christoffer Carlsson.
   Den sista matchen gick mot Granbom, Granit-Gävle - en match med höga insatser. Granbom hade inför detta sammandrag ett fast grepp om seriesegern men tre förluster gjorde att man nu var tvungna att besegra södertäljelaget som i sin tur hotades av nedflyttning. Gästrikarna tog tidigt greppet om matchen, men det var först deras trepoängare i sjunde omgången som avgjorde.
   Därmed tog Styrteknik i sin fjärde säsong i ettan 7 segrar på 15 matcher, vilket ju borde räcka för att hålla sig kvar i vilken serie som helst. Men det är ett tufft år i landets högre serier. Elitserien ska slimmas från 16 lag till 12 vilket får jobbiga konsekvenser även för lagen i ettan.
   Hur många lag som slutgiltigt ramlar ned avgörs inte förrän i samband med kvalet till elitserien som avgörs kommande helg. Sex lag gör upp om tre elitserieplatser. För att Styrteknik ska hänga kvar i ettan krävs att de tre deltagande lagen från mellersta regionen lägger beslag på alla de tre platserna. Det rör sig om ovannämnda lag Granbom samt två lag från Sundbyberg.
   Så det mesta pekar mot att SCK:s tre bästa lag (Styrteknik, Dahlberg, Bradford) - som i år varit spridda på division 1, 2 och 3 - får mötas i tvåan nästa år.

tabell_div1_12_slut

Skribent: Jan Engström

annons

divisionsspel

 

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: This is a mailto link