Hoppa till sidans innehåll

Rolling Stones - näst bäst i världen!

24 FEB 2013 14:19
Sveriges lag i rullstolscurling lag Jungnell (nästan identiskt med klubbseriens Rolling Stones) förlorade en stenhård VM-final i Sotji.
  • Skapad: 24 FEB 2013 14:19

Det var match fram till sista sten i 3-4-förlusten i VM-finalen. Så här skriver curling.se:


Silver med mersmak vid VM i Sotji

Sverige fick se sig besegrade av Kanada i rullstolscurlingens VM-final, i Sotji Ryssland, med 3-4. Det svenska laget, med skip Jalle Jungnell, gav Kanada en hård match och först efter den sista stenen stod den slutgiltiga segraren klar.

vm_rullstol_wcf_26

Det blev en mycket spännande och välspelad VM-final där lagen följdes åt och turades om att ta enpoängare fram till den sista och avgörande omgången. Med ställningen 3-3 väntade en slutomgång där allt skulle avgöras. Och det blev en slutomgång där det svenska laget både tog och tappade tempo. När den svenska skippern Jalle Jungnell skulle spela sin sista sten fanns ett läge för att sätta press på Kanada som hade favör av sista sten.

Vi skaffade oss chansen, och det var vårt mål. Vi var helt fokuserade på träffa stenen och vicka, det var vår chans till seger. Tyvärr tog vi för mycket is och resultatet blev en miss från oss, säger Jalle Jungnell.

Kvar i boet låg en kanadensisk vinnarsten och därmed VM-guldet till Kanada med en poängs marginal.

– Jag tror att det kan ha varit en av de bästa matcherna i rullstolscurling någonsin. Väldigt underhållande och helt uppenbart – väldigt jämnt. Väldigt spännande och precis vad vår sport behöver, säger Kanadas skip Jim Armstrong.

Efter det att poängen från VM har fördelats och summerats står det också klart att landslagets resultat har kvalificerat Sveriges Paralympiska Kommitté till rullstolscurlingens tävlingar vid Paralympics i Sotji, 7-16 mars 2014.

Övriga nio NPC har också - i och med resultaten från de senaste årens tävlingar – kvalat in till Paralympics i Sotji:

Kanada, Kina, USA, Ryssland, Storbritannien, Korea, Slovakien, Norge och Finland.

Det svenska VM-silver laget:

Jalle Jungnell, Glenn Ikonen, Patrik Kallin, Kristina Ulander, Gert Erlandsson.
Förbundskapten: Monika Mabergs. Assisterande förbundskapten: Mats Mabergs

Skribent: Jan Engström

annons

divisionsspel

 

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: This is a mailto link