Hoppa till sidans innehåll

SM

20 FEB 2020 11:09
Sensationell insats av lag Gustafsson i SM.
  • Skapad: 20 FEB 2020 11:09

Första helgen i februari var lag Gustafsson i Jönköping och spelade SM, som man hade kvalificerat sig för genom att komma trea på DM. Man började tävlingen med en vinst mot Division 1-laget Pölder, där en stor ledning i första halvan kunde förvaltas. Dagen efter blev det förlust mot ett mycket bra juniorlag från Gävle, vilket gjorde att Södertäljelaget åkte ner i B-stegen. På torsdagskvällen mötte de elitserielaget Adersteg, ett lag som de slog i DM. Även denna gång blev det en jämn match som Gustafsson vann i skiljeomgång.

I fredagens match ställdes man mot ytterligare ett elitserielag, Lindström från Norrköping, och matchen gällde direkt avancemang till slutspel. Även i denna match blev det skiljeomgång, men nu blev det tyvärr förlust. På lördagen mötte man i en avgörande match, vinna eller försvinna, juniorlandslaget Magnusson från Karlstad. Just denna match fick Södertäljekillarna inte igång sitt spel, vilket resulterade i en ganska klar förlust. Därmed åkte man ur SM.

– Men med två vinster mot mycket bra motstånd och en meriterande niondeplats så är vi ändå nöjda, säger lagledare Viktor Gustafsson. Framförallt då alla lagmedlemmarna inte spelat med varandra förut, eftersom Claes Dahlberg och Jonas Nordin hoppade in bara under SM. Övriga lagmedlemmar var Roffe Gustafsson och Tore Österlund.

För övrigt höll isarna mycket hög klass, och hallen är en modern anläggning med generösa ytor utöver isen. – Så min rekommendation är att åka dit om möjligheten ges, hälsar Viktor.

Skribent: Jan Engström
Epost: This is a mailto link

annons

divisionsspel

 

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...