Hoppa till sidans innehåll

Södertälje Curlinghall

23 JAN 2020 17:58
Drama under isen - allt började med en våt fläck.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 17:58

Inte bara skurna stenar och fallande curlingspelare kan skapa oönskad dramatik i en curlinghall.

Det började i måndags morse när lag BlixSten skulle träna. Isen höll på att smälta! Genast larmades Leffe Hedh, stenarna lyftes upp på trallen och företaget Vattenkylning kallades in.

Det visade sig att en av kompressorerna inte gav någon kyla. Kylmediet låg på för låg nivå och fylldes på. På eftermiddagen började kylan återkomma, men oroväckande sakta. Det var nog inte bara kylmediet som var problemet. Måndagsträningen ställdes in.

Under tiden satt Lasse Hansson och övervakade istemperaturen hemma vid datorn. Han informerade tisdagslagen om problemen och höll hemsidan uppdaterad. På tisdag morgon kunde Leffe lägga ner stenarna på isen, men först under eftermiddagen kunde han och Lasse ge det lugnande beskedet att kvällsmatcherna kunde gå av stapeln enligt programmet. Innan dess vidtog dock flera timmars extra hyvling av Mårten Tynnsjö, Anders Larsson och Leffe.

En kompressor stängdes av för felsökning. De tre andra gick växelvis en/två samtidigt. Vi ska normalt klara oss med två, men vi har ingen hjälp av vädret. Så, på torsdag förmiddag, meddelade Vattenkylning att man funnit felet: ett filter i kompressorn var igensatt. Problemet åtgärdades, övriga filter gicks igenom, och nu arbetar kompressorerna som de ska igen.

Tack vare rådigt och kompetent agerande av ideella krafter löste sig alltså situationen. Om det inte vore för sådana insatser hade vi ingen curling i Södertälje.

Skribent: Jan Engström
Epost: This is a mailto link

annons

divisionsspel

 

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...