Hoppa till sidans innehåll

Nyheter SF - Curlingförbundet


Svenska Curlingförbundet har tillsammans med RF, WCF, Scottish Curling och Curling Canada, tagit fram riktlinjer för hur vi ska hantera och minska spridningen av virus när vi startar verksamheten igen. 

Vi har alla ett ansvar. Här kan du läsa riktlinjer som gäller föreningsverksamhet fram till 31 december 2020. De kan komma att ändras om vi får nya direktiv under hösten. Vi följer noggrant uppdateringar från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. 

INNEHÅLL

>MEDDELANDE FRÅN SVENSK CURLING
>INFORMATION FRÅN FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN
>LÄNKAR MED VIKTIG INFORMATION
>VARJE CURLARES ENSKILDA ANSVAR
>KLUBBVERKSAMHET

>UTHYRNINGSVERKSAMHET
>UNGDOMSVERKSAMHET
>RISKGRUPPER

Nationella figurveckan har avslutats med 12 deltagande föreningar och curlare i åldrarna 12-80 år som spelat om ära och priser!
 
Endast ett år efter studenten från sina studier vid curlinggymnasiet, tackade Johan Engqvist ja till rollen som ordförande i Härnösands CK. Det innebär att han är Curlingsveriges yngste ordförande. Och han hoppas bana vägen för fler. 
 
Hejapriset delades ut under förra helgens SM i curling. Prispengarna får vinnarna donera till valfri curlingförening, där de ska investeras för att få fler fysiskt aktiva.
 
Hur känns det att som förälder, skicka sin tonåring till Härnösand för att stå på egna ben? Vad innebär tiden på curlinggymnasiet för ungdomarnas utveckling? Sheila Höglund delar med sig av sina erfarenheter som mamma till en curlinggymnasist.
 
Välkommen till Svenska Curlingförbundets ungdomsledarutbildning! Utbildningen riktar sig till dig som ska leda klubbverksamhet för juniorer. Utbildningen innehåller teori och praktiska uppgifter som är kopplade till ungdomsverksamheten.
 
Välkommen till Svenska Curlingförbundets ledarutbildning för dig som leder vuxna! Utbildningen riktar sig till dig som ska leda klubbverksamhet för vuxna och äldre. Utbildningen innehåller teori och praktiska uppgifter.
 
2021 utökar Teknikutskottet med ytterligare en medlem som kommer bidra med kompetens och engagemang till utskottets arbete. Vi välkomnar Greta Aurell!
 
Efter en jämn match med flera fina stenar vann till slut lag Edin vann över lag Hasselborg i det prestigefyllda Mästarmötet.
 
Efter en välspelad finalmatch mot Therese Westman och Robin Ahlberg kunde till slut Almida De Val och Oskar Eriksson titulera sig svenska mästare i mixed dubbel landslag.
 
Svenska Curlingförbundet har fattat beslut att ställa in resten av säsongens tävlingar, med undantag för Yngre Junior SM som vi hoppas kunna arrangera vid senare tillfälle i vår.
 
Nu är det beslutat om nya datum för Vinteruniversiaden som spelas den 11-21 december i Luzern, Schweiz. Curlingen tjuvstartar och spelas den 6-14:e december. Svensk Curling kommer självklart att delta!
 
Inom ramen för rekryteringsstödet, har KCK jobbat med ungdom, vuxen och rullstolscurling. Sju nya juniorer har tillkommit och klubben kämpar vidare för att bedriva den verksamhet som går med pågående restriktioner.
 
Rekryteringsklubben Umeå CK har haft cirka 15-20 juniorer aktiva under hösten 2020. Läs mer om föreningens arbete inom ramen för rekyteringsprojektet nedan.
 
Vår värdegrund är att Svensk Curling är en öppen och modern idrott som präglas av glädje, gemenskap, sportmannaskap och nyfikenhet. Just nu pågår ett arbete inom Svensk Curling där vi jobbar för att leva efter värdegrunden på alla plan.
 
I SCF:s undersökning till aktiva och föreningar under 2020 stod det tydligt att curling är en mycket uppskattad aktivitet för personer som nått en ålder av 65+. Baserat på svaren, kan vi nu erbjuda 10 föreningar stöd för att utveckla verksamheten.
 

annons

divisionsspel

 

Postadress:
Södertälje CK - Curling
Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakt:
Tel: +46707968644
E-post: sodertalje.curling@g...