Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Kampen om Guldkvasten har återuppstått

Efter femton år tog Södertälje en ny inteckning i Guldkvasten.

Den gamla klubbtävlingen Guldkvasten mellan Södertälje och Nyköping har fått nytt liv efter att ha legat i träda under 15 år. Nyligen genomfördes en testomgång med gott resultat och deltagarna var ense: Det här bör bli ett årligt återkommande evenemang på nytt.

Det var under curlingtävlingen St Moritz Cup i Sundbyberg, där ett lag från Södertälje och ett lag från Nyköping deltog, som idén föddes. Södertäljes Lasse Hanson och Nyköpings Anders Appelgren pratade om gamla tiden och om Guldkvasten och enades om att försöka väcka liv i klubbtävlingen.

Onsdag 20 mars kom tre lag från Nyköping till Hillstedshallen för tävling mot tre hastigt sammansatta Södertäljelag. Tävlingen gick med två matcher för vardera lagen, ett matchpass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Varje match spelades i sex omgångar som avslutades med teedragning där poängen från teedragningen lades ihop med resultatet i matchen.

Förmiddagen gav två vinster för Södertälje och en för Nyköping. Teedragningen på förmiddagen visade sig inte påverka totalresultatet alls, alla lagen fick samma poäng.

Eftermiddagens matcher gav tre vinster till Södertälje, men där påverkade teedragningen i högre grad slutresultatet. Totalt vann Södertälje klubbtävlingen med stenskillnaden 50-39. Så Guldkvasten får en ny plakett för 2024 med SCKs namn på.

Erfarenheterna från detta test var goda. Till nästa säsong kommer inbjudan att gå ut brett inom såväl Södertäljeklubben som Nyköpingsklubben och vi hoppas få ihop många deltagare. Blir vi många lag kan det kanske bli två tävlingsdagar och över ett veckoslut.

Mälardalens Curlingförbund har bidragit ekonomiskt till genomförandet av evenemanget. Bidraget administreras av NCK, men gäller för bägge klubbarnas samverkan.

Publicerad: 2024-03-25

Postadress

Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress

Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakta oss

070 796 86 44
sodertalje.curling@gmail.com